Afgelopen vrijdag vierde het netwerk van Barbahuis de positieve evaluatie van Barbahuis inclusief een dynamisch debat over het vervolg.

pagina1_boekjeDe schat van Barbahuis is vastgelegd onder regie van De Bouwer & Partners van een aantrekkelijke publicatie.

Barbahuis is visie en aanpak voor het (her) ontwikkelen van sociale (gestapelde) woningen. Ontstaan uit het innovatieprogramma van woningcorporatie Portaal en verder ontwikkeld met een netwerk van ruim 50 mensen uit het brede werkveld: de bouwketen, corporaties, onderwijs en kennisinstellingen.  Resultaat is een business model passend in de nieuwe economie en prachtige opbrengsten: technische concepten, methoden en gebouw concepten. Het eerste pilot projcet bewijst dat het mogelijk is om gestapelde sociale huurwoningen te realiseren waarin bewoners prettig wonen en die betaalbaar, sociaal en ecologisch duurzaam (energieneutraal!)
zijn.

Portaal Vastgoed Ontwikkeling: Boek presentatie Barbahuis Alles weten, klik hier voor de digitale versie van het boekje. Nog mooier is een bijzonder bewaarexemplaar: het boekje verpakt in een vilten of stoffen hoesje in uniek design. Gemaakt door medewerkers van een ‘sociaal naaiatelier’  Daarvoor betaal je € 15, de opbrengsten gaan naar het naaiatelie. Bestellen bij wilmaklaren@debouwer.nl