Onze referenties

In de afgelopen 20 jaar hebben wij ervaring opgedaan bij vrijwel alle toonaangevende bedrijven en organisaties in de Nederlandse bouw. Wat we daar zien – de informatie die we in al dat werk onder ogen krijgen – is strikt vertrouwelijk. Het is ondenkbaar dat daar ooit iets van uitlekt. Dat is onze achilleshiel. Het inzicht dat we dagelijks opdoen daarentegen voedt continu ons branchespecialisme. Dat inzicht van gister en vandaag is van onschatbare waarde en komt tot uitdrukking in ons werk van morgen. Dat maakt onze referenties zo relevant. Daarom zijn we er zo blij mee en trots op.

placeholder670x410

Bouwmarketing

“Bartels Ingenieursbureau voor Bouw&Infra is een adviesbureau op het gebied van bouwconstructies en civiele constructies. Sinds 2007 adviseert De Bouwer&Partners management, projectleiders, constructeurs en secretaresses op het gebied van commercie. Het advies bestaat uit persoonlijke coaching van verschillende medewerkers, het begeleiden van het commerciele team en groepstrainingen. De Bouwer&Partners zijn zeer goed ingevoerd in de bouwwereld en zijn daarom voor Bartels de juiste partner.”
Taco Klevering, Managing Director, Bartels Consulting Engineers
“In tijden van crisis is het maken van de juiste keuzes essentieel. Bij het vernieuwen van de marketing strategie van Sto Isoned speelt De Bouwer & Partners een belangrijke rol. De kennis van de bouwwereld in combinatie met jarenlange ervaring met strategische vraagstukken geeft dit proces een professionele boost. Een aanrader!”
Rob J. de Jong, bestuurslid, Stichting Spaar het Klimaat

Onderzoek

“In opdracht van Bouwend Nederland en Rabobank heeft Syto Goslinga (De Bouwer en Partners) een marktonderzoek gedaan naar strategievorming in het bouwende MKB. Wij waren vooral erg te spreken over de integrale aanpak van het onderzoek. Onderzoek, rapportage, praktische vertaling naar de doelgroep en gebruikmakend van diverse media om het onderwerp uit te dragen.”
2nd Sander Kuijpers
Sander Kuijpers, Accountmanager Bijzonder Beheer
, Rabobank Weerterland en Cranendonck
“Samen met Bouwend Nederland hebben wij het onderzoek “Strategie Loont” laten uitvoeren en uitdragen door De Bouwer & Partners. Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking. Het is een praktische studie geworden die veel ondernemers in de bouw heeft aangezet tot nadenken over de strategie van hun onderneming.”
Yvonne van Genugten, Risicoanalist Monitoring Aangesloten Banken, Rabobank

Advies

“De workshop bevraagt je naar motivatie en bezorgt je inspiratie”
Stan Roestenberg, Initiatiefnemer at KYP, Resultaat Manager

Training

“Opvallend in deze moeilijke tijd is dat de groep waarin ik heb deelgenomen (training acquisitie bij tegenwind) klein is geweest. Blijkbaar is er voldoende kennis en knowhow omtrent commerciele vaardigheden? Dat lijkt me toch sterk. Hierdoor veel persoonlijk aandacht in een kleine setting waarin intensief met elkaar ‘getraind’ is. Een zeer leerzame en op maat gesneden cursus wat de ogen en oren doet openen. Een aanrader? Meer dan!”
Bernard Mol, Projectleider, Kunst Bouwbedrijf B.V.
“Onlangs heb ik een op maat gesneden training commerciele vaardigheden gevolgd. Geheel passend bij de training wil ik deze kernachtig samenvatten: waardevolle training, goed toepasbaar, duidelijk, interactief en respectvol. Geen platte verkooptraining maar goed luisteren, vragen stellen en bewustwording van eigen gedrag. Deze training kan ik dan ook een ieder aanbevelen.”
Rob Kamp, Identis Adviseur, Roosdom Tijhuis bouwgroep
“We’ve given several summer-courses for members of Bouwend Nederland, helping them to be prepared for the crisis. The reactions of the members were great and all positive about the content as well as the way the ourses were given and matched the daily bisuness of our members. hired Syto as a Business Consultant in 2009, and hired Syto more than once”
Roeland Contze, Manager Ledenvoordelen, Bouwend Nederland
“In 2011 hebben wij met ons management team de training commerciele vaardigheden gevolgd. Het heeft ons geholpen om met een andere bril naar de markt en onze klanten te kijken. Daarnaast werd er getraind in het houden van commerciele gesprekken. De training had een heldere opzet en werd met veel enthousiasme en humor gepresenteerd. Ik kan deze training van harte aanbevelen.”
Marco San Giorgi , Aannemingsbedrijf H.J. Jurriens
“Syto is een enthousiaste, bevlogen spreker; hij daagt de aanwezigen graag uit tot een pittige discussie.”
Carole Vermolen FRICS, Eigenaar , Vastgoedsturing
“Syto is een zeer inspirerend, enthousiast en bevlogen spreker en trainer. Zeker op het gebiet van acquisitie, marketing en strategie zeker een inspiratiebron.”
Leo Sparla, Interim directeur, Valk Bouw & Ontwikkeling
“Syto Goslinga is een bevlogen en overtuigend spreker die vernieuwende en relevante visie versterkt door een praktische en herkenbare boodschap. En een plezierig mens om mee te werken.”
Ivo Matser, Chairman Supervisory Board, NIMA
“Meeslepend, persoonlijk en met een confronterende blik van verleden naar toekomst. Syto zet je niet alleen aan het “denken” maar zet ook aan tot “doen”. Voor de Fellows van RICS-Nederland was zijn lezing over “makkers & rakkers” een mooie tussenstop in de voortdurende zoektocht rond het thema ethiek&vertrouwen.”
Jochem Frehe, Projectmanager Rhijnspoorgebouw, Hogeschool van Amsterdam
“Wij hebben als bouwers een boeiende en inspirerende middag en avond gehad bij de lezing over aquisitie door Syto Goslinga voor Bouwend Nederland op 30 oktober in Zoetermeer. Syto heeft ons een spiegel voorgehouden. We gaan van de rakkers makkers maken!”
Rene de Wit, Freelance fotograaf , De Wassenaarse Krant
“Syto Goslinga was vandaag speker en dagvoorzitter bij sectiedag Bouwend Nederland. Sectie Bouw Middelgroot. Op een gedreven en stijlvolle wijze heeft hij met schitterende metaforen een kwalitatieve bijdrage geleverd aan een inspirerende dag. “We leven van de klant en niet van de bouw, verdiep je dus in de klant” aldus Syto.”
Peter Bol, Voorzitter , Woerdense Bouwpatroons
“Syto was 31 oktober dagvoorzitter en spreker op de sectiedag Bouw Middelgroot: “Grip op uw toekomst”. Met zijn enthousiasme heeft hij de energie in de dag gehouden. Met een gedegen voorbereiding heeft hij er een samenhangend geheel van gemaakt!”
Helen Visser, sr. beleidsmedewerker, Bouwend Nederland
“Afgelopen week heeft Bouwend Nederland Regio Zuid een bijeenkomst voor haar leden georganiseerd waarbij syto een levendige presentatie heeft gehouden over Acquisitie. De wijze waarop hij interactie met de aanwezigen tot stand weet de brengen was bijzonder inspirerend en zou in de toekomst graag opnieuw met hem samen willen werken.”
Dennis Mollet, Adviseur Overheid en Markt Regio Zuid, Bouwend Nederland
“Gister (18-12-12) een fantastische presentatie van Syto genoten. Zijn bevlogenheid in ‘samenwerken’ sprak mij ontzettend aan en inspireerde mij om mijn samenwerking binnen mijn cirkel van invloed naar een ander niveau te brengen.”
Martijn van der Harst, Process Engineer, Steinfort Glas
“Syto Goslinga is an inspiring practitioner and lecturer. He involves his class in his personal journey in the areas of marketing and business development in the construction industry. In the course on management and leadership for the Centre of European Studies puts down in a credible way leadership characteristics like a learning attitude, curiosity and giving trust. He is highly interactive and personal with his audience. It is a pleasure to have him in this CES program on leadership.”
Aad Vijverberg, Lecturer on Strategy and Change, Euro*MBA Consortium / Universiteit Maastricht Busines School
“Syto is een enthousiaste, bevlogen spreker; hij daagt de aanwezigen graag uit tot een pittige discussie.”
Carole Vermolen FRICS, Eigenaar, Vastgoedsturing

Glasbaksessies

“Inspirerende namiddag met de veel ideeën over beter, gemakkelijke en succesvolle aanbesteden van projecten. Hoe komen opdrachtgever en opdrachtnemer dichter bij elkaar is nog niet helemaal opgelost….”
Barrel Ripper, Adviseur, Matrix onderwijshuisvesting
“Het was prachtig te zien en te horen hoe de deelnemers hogelijk betrokken in discussie gingen en tot fraaie conclusies kwamen. Inspirerend!”
Peter Reijers, Owner, Peter Reijers Communicatie
“Ons bouwbedrijf bestaat ruim 100 jaar. Ik ben van de derde generatie en heb sinds 1970 de leiding. In al die jaren heb ik nooit behoefte gehad aan een klankbord. Tot voor een paar jaar geleden. Door de groei ben ik me af gaan vragen of het toch niet prettig en verstandig zou zijn een soort commissaris te hebben. Via via ben ik toen met Syto Goslinga in contact gekomen. Dat klikte. Hij wilde allereerst weten hoe onze belangrijkste opdrachtgevers over ons denken en heeft tien van hen geïnterviewd. Daaruit is gaandeweg een vaste relatie ontstaan. Zijn ervaring bij managementbureaus en grotere bouwers is voor ons erg waardevol. Hij weet die goed te vertalen naar onze situatie. Hij houdt me elk kwartaal de spiegel voor en dwingt me met zijn kritische vragen over de toekomst na te blijven denken. Dat is goed. Tussendoor maak ik hem ook ad hoc nog wel eens deelgenoot van mijn overwegingen. Dat werkt erg verhelderend.”
ing. Nico van Schaik, Directeur, Bouwbedrijf Van Schaik BV
“Syto Goslinga heeft structuur gebracht in ons denken over en met marketing. Het is niet zijn bedoeling om je kunstjes te leren maar wel om vanuit een bewustwordingsproces zelf voor de eigen onderneming duidelijke concrete plannen te maken op het gebied van marketing. Zijn workshops zijn daarbij een uitermate praktisch hulpmiddel en bieden voldoende uitdagingen voor de toekomst.”
Piet Nagel, Directeur, Triplan raadgevend ingenieurs BV
“Mijn compagnon Syto Goslinga: to the point, vakmanschap en prettig in de omgang. De samenwerking met Syto heeft ons daadwerkelijk op een hoger plan gebracht.”
ing. L.F.W. Bart Hendriks, Voorzitter directieteam, Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV
“De Bouwer & Partners doet voor ons klanttevredenheidsonderzoek. Wij zijn daarover zeer tevreden. De samenwerking is erg plezierig, de respons is hoog, de kosten zijn laag en de resultaten zijn heel goed bruikbaar. In het bijzonder, omdat De Bouwer & Partners ook voor tien andere bouwmanagement- en adviesbureaus klanttevredenheidsonderzoek doet en de mogelijkheid biedt daarmee anoniem te benchmarken. Daarin zijn ze volstrekt uniek.”
Ir. Peter Schroote, directeur, Arcadis Bouw en Vastgoed
“Het ultieme oordeel is aan de klant. Wij doen mee met de benchmark tussen bouwmanagementbureaus die De Bouwer & Partners periodiek verzorgt op basis van klanttevredenheids-onderzoek. Het onderzoek aangevuld met de scherpe analyse en interpretaties van Syto heeft ons waardevolle, soms nieuwe inzichten gegeven. Zij geven ons handvatten voor verbetering van onze marktpositie en onderscheidend vermogen. Syto heeft ons echt met een andere bril naar klanten en markt leren kijken – chapeau!”
ing. C.E.M. (Carol) Lemmens, partner, Twynstra Gudde Management Consultant
‘De bouw moet een geweldige cultuuromslag maken.

We moeten opnieuw leren inspelen op markt en maatschappij en bouwen aan een nieuw zakelijk klimaat met een blik op de toekomst.BAM wil daarin voorop lopen. Daarvoor ontwikkelen we allerlei nieuwe initiatieven. We doen dat samen met De Bouwer & Partners. Echt samen, zonder sjablonen, elkaar uitdagend, vanuit visie, tot hele concrete actie. Ze helpen ons uitstekend. We ontwikkelen samen de centrale managementdagen voor onze top 200 en tal van uiteenlopende commerciële trainingsprogramma’s in de regio’s. Ze doen dat deskundig en vaardig, praktisch en gedreven. Dat past bij ons. Heel inspirerend.’

Ir. Rob P. van Wingerden MBA, lid Raad van Bestuur, Koninklijke BAM Groep
“”De Bouwer & Partners heeft ons weten te interesseren voor de Intercompany Benchmark en het doen van een klanttevredenheidsonderzoek. De resultaten van deze twee onderzoeken geven een goed beeld van de perceptie van de klanten over onze toegevoegde waarde. Hier kunnen we veel van leren op basis waarvan we onze ambities voor de toekomst scherper kunnen stellen. De komende jaren gaan we zeker door op de ingeslagen weg en zullen we Syto en zijn team deze onderzoeken laten uitvoeren.”
Erik Veldhoen, Veldhoen + Company
“Om je te onderscheiden moet je de gebaande paden verlaten. Dat is leuk en lastig tegelijk. Je moet een heldere strategie ontwikkelen en die uitwerken in hele concrete acties. Syto is daar heel goed in. Dat werkt aanstekelijk en tilt het gezamenlijk resultaat naar een hoger niveau.”
prof.ir. Hans de Jonge, Directievoorzitter Brink Groep te Leidschendam, Eindhoven en Tiel en Hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling TU Delft, Brink Groep
“Een geweldige ervaring! Goed voor zelfkennis en eigen ontwikkeling in een groep met enthousiaste, gedreven jonge bouwers.Daarnaast sprekers van formaat die je aan het denken zetten!”
Dorien van der Aa, bouwprojectmanager, University of Twente
“Vorig jaar oktober heb ik mijn getuigschrift van de JBN Masterclass 2012 per post mogen ontvangen, omdat ik het laatste weekend niet aanwezig kon zijn in verband met de geboorte van onze dochter Yana, de JBN-baby! Tijdens mijn zwangerschap heb ik deelgenomen aan deze masterclass en het was een zeer leerzaam en afwisselend programma. We hadden een enthousiaste en leuke groep en we mochten van elkaar ook veel leren. Aanrader dus! Bedankt allemaal en tot snel!”
Anne van der Steeg, Projectontwikkelaar, Bouwbedrijf B.J. van der Steeg B.V.
“e kent kent dat gevoel wel…Ben ik nog goed bezig ?, ben ik klaar voor de toekomst?, verander ik mijn bedrijf wel extreem genoeg? en boven alles, heb ik nog wel plezier in mijn werk? Allemaal vragen die je aan het eind van de Masterclass beantwoord hebt gekregen door o.a.de intensieve en daadkrachtige aanpak van de dames en heren van De Bouwer en Partners maar met name door jezelf…..En dat is leuk mee te maken. Het heeft mijn bedrijf in ieder geval weer op het goede spoor gezet….DOEN !!”
Danny Bussman, Directeur aandeelhouder, WBC Bouwgroep BV
“Ik ken Syto uit de tijd dat we beiden bij Starke Diekstra werkten. Toen wisten we als collega’s wat we aan elkaar hadden. Ook nu is het worstelen met het structureren van de marketing-activiteiten, dus hebben we Syto er maar weer bijgehaald. En, het moet gezegd, het begint weer te lopen zoals het behoort. L’histoire ce répète!”
ir. ing. Pieter Angenent, Algemeen directeur, ABC Management Groep
“3 redenen om NIET deel te nemen aan de Masterclass: 1. Persoonlijke ontwikkeling? Dat is alleen maar voor mensen die beter willen worden en meer uit zichzelf willen halen. 2. Ik vind het allemaal wel prima zo en denk niet graag na over mijn toekomst. 3. De bouw hoeft niet te veranderen. We verdienen nu goed en werken fantastisch samen. Onze marges staan niet onder druk en onze faalkosten zijn bijna nul. En die vechtmarkt? Vind ik heerlijk! Voor iedereen die WEL anders wil, zeg ik DOEN!!!”
Dirk Boonstra, Werkvoorbereider, Lek Sloopwerken BV
“Een hele vernieuwende opleiding. Zelf moet je ook flink aan de bak, en krijgt daar veel nieuwe inzichten voor terug. Je wordt continu geprikkeld en uitgedaagd om uit de huidige denkpatronen van de bouwwereld te stappen, en een eigen toekomstvisie te ontwikkelen en uit te dragen. Een geweldige ervaring, die ik iedereen zou willen gunnen!”
Kim Lenferink, Planvoorbereider, Hegeman Bouwgroep Almelo
“De masterclass was over een periode van een jaar een geweldige ervaring. Vooral de persoonlijke ontwikkeling die je meemaakt in relatie tot de groep waarin je werkt heb ik als heel verfrissend en opbouwend ervaren. Daarnaast zijn we door veel sprekers bijgepraat, waarin we zelf ook een sturende rol kregen met betrekking tot onze eigen interesses. Kortom, ik beveel het iedereen aan die een eindverantwoordelijke rol heeft of in de toekomst hoopt te krijgen.”
Wim Groothuis, directeur, Groothuis Bouwgroep
“Na de afronding van de JBN Masterclas en het ontvangen van het Getuigschrift zijn de eerste woorden die bij me binnen schieten: “Trots, intensief, enthousiame, intens, inspirerend, ambiteus, nieuwe energie, samenwerken, een spiegel voorgehouden krijgen, confronterend, zelfsturend en groei”. De bouw is een sector om trots op te zijn! Vernieuwing is noodzakelijk, en dit begint bij jezelf. Laat je inspireren, kies en bepaal de toekomst van de bouw. Kortom; Doe mee aan de JBN Masterclass.”
Frank te Selle, Planontwikkelaar , Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten
“Voor iedere (toekomstige) leidinggevend in de bouwsector is deze masterclass een aanrader.”
Kris Maas, Vastgoedbeheer, Maas-Jacobs
“Vandaag de laatste officiele bijeenkomst gehad van de JBN2012 Masterclass. Ik zeg speciaal officiele, want ik denk dat we op allerlei manieren nog wel contact zullen houden. Ik heb echt ontzettend veel geleerd van de Masterclass. Met name doordat je met de groep mede bepaald welke onderwerpen er aan de orde komen, krijgt je echt het ge bij je past. En daardoor leer je ontzettend veel. Mede groepsleden veel succes verder en tot een volgende keer.”
Peter Steijsiger, Projectleider, Kreunen Bouw Lochem BV
“Na 8 intensieve maanden de trotse bezitter van mijn getuigschrift JBN Masterclass 2012! Een aanrader voor iedere HP in de bouw! Gewoon doen want om in evenwicht te blijven moet je bewegen!! Top aanvulling! Allen bedankt en enorm veel werkplezier en tot snel!”
Michiel Koert, Disciplineleider, VBK Groep
“3 redenen om NIET deel te nemen aan de Masterclass: 1. Persoonlijke ontwikkeling? Dat is alleen maar voor mensen die beter willen worden en meer uit zichzelf willen halen. 2. Ik vind het allemaal wel prima zo en denk niet graag na over mijn toekomst. 3. De bouw hoeft niet te veranderen. We verdienen nu goed en werken fantastisch samen. Onze marges staan niet onder druk en onze faalkosten zijn bijna nul. En die vechtmarkt? Vind ik heerlijk! Voor iedereen die WEL anders wil, zeg ik DOEN!!!”
Dirk Boonstra, Werkvoorbereider, Lek Sloopwerken BV
“De masterclass heeft mijn verwachtingen overtroffen! Het was zeer interessant en met name confontrerend. Je leert jezelf beter kennen, je wordt aangezet tot nadenken over je toekomst en wordt continu geprikkeld tot nieuwe uitdagingen. Je hebt direct profijt van de enerverende en intensieve bijeenkomsten. En bovenal was het zeer leuk om te doen. De masterclass is een aanrader; durf, heb lef en neem deel aan de masterclass!”
Arno Schoffelen, Bedrijfsleider Grondtechniek, Timmermans Infratechniek BV
“De masterclass was over een periode van een jaar een geweldige ervaring. Vooral de persoonlijke ontwikkeling die je meemaakt in relatie tot de groep waarin je werkt heb ik als heel verfrissend en opbouwend ervaren. Daarnaast zijn we door veel sprekers bijgepraat, waarin we zelf ook een sturende rol kregen met betrekking tot onze eigen interesses. Kortom, ik beveel het iedereen aan die een eindverantwoordelijke rol heeft of in de toekomst hoopt te krijgen.”
Wim Groothuis, directeur, Groothuis Bouwgroep
“Vandaag de laatste officiele bijeenkomst gehad van de JBN2012 Masterclass. Ik zeg speciaal officiele, want ik denk dat we op allerlei manieren nog wel contact zullen houden. Ik heb echt ontzettend veel geleerd van de Masterclass. Met name doordat je met de groep mede bepaald welke onderwerpen er aan de orde komen, krijgt je echt het ge bij je past. En daardoor leer je ontzettend veel. Mede groepsleden veel succes verder en tot een volgende keer.”
Peter Steijsiger, Projectleider, Kreunen Bouw Lochem BV
“JBN Masterclass zet je anders aan het denken. Je gaat nadenken over de toekomst van jezelf en het bedrijf. De mensen van De Bouwer en Partners zijn met hun intensieve begeleiding zeer dichtbij gekomen. JBN masterclass 2012 was een gemeleerde en interessante groep waar ieder een grote stap heeft gemaakt. Trots op het behaalde getuigschrift. Ben klaar voor de toekomst en heb er zin in!!! Kom maar op.”
Jurgen Hengeveld, lidbedrijf, Bouwend Nederland
“Na de afronding van de JBN Masterclas en het ontvangen van het Getuigschrift zijn de eerste woorden die bij me binnen schieten: “Trots, intensief, enthousiame, intens, inspirerend, ambiteus, nieuwe energie, samenwerken, een spiegel voorgehouden krijgen, confronterend, zelfsturend en groei”. De bouw is een sector om trots op te zijn! Vernieuwing is noodzakelijk, en dit begint bij jezelf. Laat je inspireren, kies en bepaal de toekomst van de bouw. Kortom; Doe mee aan de JBN Masterclass.”
Frank te Selle, Planontwikkelaar, Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten
“Enerverend!”
Pascal Koolmoes, Chairman / Founder , St. Help dit kind ('Help this child')

Onze Klanten