Commerciële Trainingen

De Bouwer & Partners ondersteunt cursisten bij het ontwikkelen en aanscherpen van hun commerciële en communicatieve vaardigheden. Door bewustwording, het aanspreken van talent en veel oefening. Daarbij gaat het niet om het aanleren van een kunstje, maar om het ontwikkelen van authenticiteit. Van onze cursisten vragen wij de bereidheid om kritisch naar hun eigen gedrag te kijken. Wat wij bieden zijn inspirerende trainingen met een grote effectiviteit.

Incompany trainingen:
Wanneer u met meerdere collega’s uit uw organisatie een zelfde training wilt volgen, is een incompany training de beste keuze. In deze trainingsvorm kunnen wij op en top maatwerk bieden. Wij stemmen de training volledig af op uw wensen en die van uw organisatie. In overleg met u stellen wij programma, groepsgrootte, frequentie en locatie vast. Eigen materiaal vormt de input voor de training.  Ook kan gebruik gemaakt worden van de 24 op elkaar aansluitende ééndaagse trainingen die wij ontwikkeld hebben voor directeuren, commerciële mensen, technische mensen en binnendienst medewerkers.

De Bouwer & Partners Trainingsladder met 24 commerciële sporten:

24 ééndaagse commerciële trainingen voor directeuren, commerciële mensen, technische mensen en binnendienstmedewerkers in bouw en vastgoed.

Voor Directeuren:
Training 24: Creëren van een commerciële cultuur
Training 23: Commercieel coachen
Training 22: Onderhandelen 4, op het scherp van de snede
Training 21: Onderhandelen 3, strategisch onderhandelen
Training 20: Meermansdelegaties leiden
Training 19: Commerciële contacten op topniveau
Voor Commerciële mensen:
Training 18: Onderhandelen 2, met meer plezier en succes
Training 17: Onderhandelen 1, basisvaardigheden toepassen
Training 16: Acquisitiegesprekken 3, geavanceerde gesprekstechnieken
Training 15: Acquisitiegesprekken 2, omgaan met voetangels en klemmen
Training 14: Acquisitiegesprekken 1, basisvaardigheden toepassen
Training 13: Overtuigend presenteren
Training 12: Commercieel telefoongebruik
Training 11: De eerste indruk
Voor Technische mensen:
Training 10: Netwerken
Training 9: Relaties onderhouden
Training 8: Opdrachtgevers bezoeken
Training 7: Werk met werk maken
Training 6: Bellen met opdrachtgevers
Training 5: Omgaan met bouwpartners
Voor Medewerkers binnendienst:
Training 4: Opdrachtgevers ontvangen
Training 3: Omgaan met weerstand
Training 2: Afspraken maken
Training 1: Opdrachtgevers aan de lijn
(Locatie, datum en tijdstip van de trainingen wordt in overleg met u bepaald.)

Meer weten over de trainingen?
Neem contact op met Syto Goslinga op 0653205762 Debouwer Foto Syto


Bestemd voor:

Directie

Bedoeld voor directeuren in bouw en vastgoed die de specifieke vaardigheden die topmanagement vereist willen ontwikkelen.

Commerciële mensen

Afgestemd op commerciële mensen in bouw en vastgoed wiens eerste verantwoordelijkheid het is om voldoende goed werk binnen te halen.

Technische mensen

Ontwikkeld voor technische mensen in bouw en vastgoed die actief zijn met de voorbereiding en uitvoering van projecten en die intensief samenwerken met opdrachtgevers en andere betrokkenen. In deze trainingen draait alles om ‘werk met werk maken’.

Binnendienst

Toegespitst op de cruciale rol die veel medewerkers binnendienst in bouw en vastgoed vervullen waar het gaat om acquisitie en relatiebeheer. Daardoor wordt een groot beroep gedaan op communicatieve, representatieve en commerciële vaardigheden.

Aanbevelingen Training

Utrecht, Netherlands

We’ve given several summer-courses for members of Bouwend Nederland, helping them to be prepared for the crisis. The reactions of the members were great and all positive about the content as well as the way the ourses were given and matched the daily bisuness of our members. hired Syto as a Business Consultant, and hired Syto more than once.

Roeland Contze, Manager Ledenvoordelen, Bouwend Nederland
Enschede, Netherlands

Onlangs heb ik een op maat gesneden training commerciele vaardigheden gevolgd. Geheel passend bij de training wil ik deze kernachtig samenvatten: waardevolle training, goed toepasbaar, duidelijk, interactief en respectvol. Geen platte verkooptraining maar goed luisteren, vragen stellen en bewustwording van eigen gedrag. Deze training kan ik dan ook een ieder aanbevelen.

Rob Kamp, Identis adviseur, Roosdom Tijhuis bouwgroep
Almere, Netherlands

Opvallend in deze moeilijke tijd is dat de groep waarin ik heb deelgenomen (training acquisitie bij tegenwind) klein is geweest. Blijkbaar is er voldoende kennis en knowhow omtrent commerciele vaardigheden? Dat lijkt me toch sterk. Hierdoor veel persoonlijk aandacht in een kleine setting waarin intensief met elkaar ‘getraind’ is. Een zeer leerzame en op maat gesneden cursus wat de ogen en oren doet openen. Een aanrader? Meer dan!

Bernard Mol, Projectleider, Kunst Bouwbedrijf B.V.
Netherlands

Onlangs hebben wij met ons management team de training commerciele vaardigheden gevolgd. Het heeft ons geholpen om met een andere bril naar de markt en onze klanten te kijken. Daarnaast werd er getraind in het houden van commerciele gesprekken. De training had een heldere opzet en werd met veel enthousiasme en humor gepresenteerd. Ik kan deze training van harte aanbevelen. !


Deze trainingen zijn recentelijk gevolgd door:

Lees hier alle aanbevelingen voor Training

Partners

Peter Reijers
Peter Reijers
Gert-Jan Cozijnsen
Gert Jan Cozijnsen
Paul van Hout
Paul van Hout
Ruud van Wingerden
Ruud van Wingerden